Op maandag hebben we meestal wel zin om iets lekkers en gezonds te eten, maar geen zin om lang in de keuken te staan. Vaak eten we daarom op maandag een lekker en snel te bereiden bordje pasta. Deze week spaghetti met gerookte makreel, pijnboompitjes en gele rozijnen!
Spaghetti met makreel
Deze heerlijke spaghetti met makreel, pijnboompitjes en gele rozijnen is echt in een handomdraai te maken. De saus van je gerecht is namelijk klaar in de tijd dat je de pasta gaar hebt gekookt. Wat wil je nog meer?! Timing is bij dit gerecht dus wel even belangrijk, maar je hebt binnen een kwartier een mooi bordje eten op tafel staan. Deze pasta is bovendien heel geschikt om ook je gasten voor te schotelen.
Madeira
In dit recept gaat Madeira wijn. Dat is een versterkte wijn die een subtiele smaak aan het gerecht geeft. Je vind Madeira in principe bij iedere slijter en bij de grotere supermarkt. Als je dit gerecht voor kinderen maakt, dan kun je de Madeira vervangen door dezelfde hoeveelheid bouillon. Mocht je geen Madeira hebben of kunnen vinden, dan kun je als alternatief ook sherry of Marsala gebruiken. Uiteraard geeft dit het gerecht een wat andere smaak.
Deze pasta heb je binnen 20 minuten gemaakt. Ben je op zoek naar meer pasta’s die je snel op tafel hebt staan? Lees dan ook eens onze blog “5 snelle pasta voor door de week“.
Spaghetti met gerookte makreel, pijnboompitjes en rozijnen
Ingrediënten
- 200 gram linguine / spaghetti
- 2 gerookte makreelfilets in stukjes
- 50 gram (gelrozijnen
- 1 kleine gesnipperde ui
- 50 ml madeira
- 2 eetlepels kappertjes
- scheutje rodewijnazijn
- handje gesneden dille
- 30 gram geroosterde pijnboompitjes
Instructies
- Kook de pasta in water met zout.
- Maak intussen de saus door de ui zachtjes te bakken in een koekenpan.
- Doe de rozijnen in een schaaltje en giet daar een beetje heet water overheen zodat ze kunnen wellen.
- Als de ui goed is giet je er de madeira bij en roer er vervolgens de stukjes makreel, een beetje azijn, de kappertjes en rozijnen erbij.
- Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht.
- Doe het makreelmengsel bij de uitgelekte pasta en voeg de pijnboompitjes en het grootste deel van de dille erbij.
- Roer goed door en voeg nog een of twee eetlepels van het bewaarde kookvocht toe om de saus mooi aan de pasta te laten hechten.
- Schep op de borden en strooi de resterende dille over de pasta.
- Eet smakelijk!