Snelle doperwten uit de koekenpan (piselli in padella)

26.7K

Wij zijn dol op uitgebreid koken, maar op doordeweekse avonden hebben wij ook niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Het is dan fijn om wat recepten bij de hand te hebben die in een handomdraai klaar zijn en bovendien ook nog een beetje gezond. Een groentegerecht dat zeker in deze categorie valt zijn deze doperwten uit de koekenpan (piselli in padella). Een ontzettend makkelijk en snel recept dat echt heel lekker is als groentegerecht of vegetarisch bijgerecht!

Erwtjes in bouillon (piselli in brodo)
Doperwten in bouillon (piselli in brodo)

Diepvries doperwtjes of verse doperwtjes

Je kunt voor dit gerecht gewoon diepvries doperwtjes gebruiken. Mocht je aan verse doperwtjes kunnen komen, dan is dat natuurlijk nog veel lekkerder. Deze zijn echter natuurlijk niet altijd in het seizoen en vaak niet heel makkelijk te krijgen.

Maar misschien heb je wel verse doperwten van de tuin, dan kun je die lekker gebruiken. Tegenwoordig vind je trouwens soms wel verse doperwten in het koeling van de supermarkt.

Vegetarisch gerecht met doperwten

Dit Italiaanse groentegerecht met doperwten uit de koekenpan is een ideaal vegetarisch bijgerecht. Het is natuurlijk een groentegerecht, maar juist doordat je het in groentebouillon bereidt, heeft het ook een wat meer hartige smaak.

Hierdoor zijn deze doperwtjes ook uitstekend geschikt als bijgerecht voor vegetariërs bij een diner (en uiteraard ook heel geschikt voor vleeseters). 🙂 Daarnaast is dit gerecht ook heel geschikt voor kinderen, want er zitten geen scherpe, zure of bittere smaken aan.

Doperwten in de koekenpan

De doperwtjes maak je gewoon in een grote koekenpan. Zorg dat je een pan gebruikt die groot genoeg is, zodat je doperwtjes en de bouillon niet over de rand vallen.

De doperwten in bouillon is een lekker snel recept voor de door de week, als groente gerecht bij pastagerechten zonder of met weinig groente. Het is daarnaast dus ook een uitstekend vegetarisch bijgerecht als je een diner voor familie of vrienden geeft.

Dit makkelijke groentegerecht past bijvoorbeeld heerlijk bij vleesgerechten zoals de involtini van kip of de kalfsrollade gevuld met gehakt en ei.

Buon appetito!

Doperwten in bouillon uit de koekenpan(piselli in brodo)

Snelle doperwten uit de koekenpan

Snelle doperwten uit de koekenpan (piselli in padella) is een groentegerecht dat ontzettend makkelijk en snel te maken is. Het is ook een heerlijk bijgerecht bij een diner.
3.40 van 15 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram doperwten diepvries is prima, vers is natuurlijk het lekkerste
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • olijfolie (extra vergine)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verhit de groentebouillon
  • Snipper intussen de ui fijn en fruit deze aan op een laag vuur totdat ze glazig worden
  • Zet het vuur hoger en voeg de doperwten toe aan de uien en laat een paar minuten al roerend verwarmen
  • Voeg nu de bouillon toe totdat de erwten bedekt zijn. Voeg wat gemalen peper toe. Laat de erwten nu koken op middelhoog vuur totdat de bouillon bijna is verdampt.
  • Als de bouillon is verdampt en de doperwten gaar zijn dan is het gerecht klaar. Proef of je nog zout en peper wilt toevoegen en serveer.
  • Buon appetito!
Trefwoord bijgerecht, groente, vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Maak een foto en noem @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia op de socials!

Join the Conversation

  1. Gerrie de Rijke says:

    3 sterren
    Zelf gedaan met rode ui en gebakken krieltjes in de schil uit de airfraier gaf iets meer pit aan t eten

  2. Ziet er lekker uit, alleen de advertenties toonden allemaal voeten, de een nog smeriger dan de ander. Mijn eetlust is wel weg

3.40 from 15 votes (14 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close