Wij zijn dol op uitgebreid koken, maar op doordeweekse avonden hebben wij ook niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Het is dan fijn om wat recepten bij de hand te hebben die in een handomdraai klaar zijn en bovendien ook nog een beetje gezond. Een groentegerecht dat zeker in deze categorie valt zijn deze doperwten uit de koekenpan (piselli in padella). Een ontzettend makkelijk en snel recept dat echt heel lekker is als groentegerecht of vegetarisch bijgerecht!
Diepvries doperwtjes of verse doperwtjes
Je kunt voor dit gerecht gewoon diepvries doperwtjes gebruiken. Mocht je aan verse doperwtjes kunnen komen, dan is dat natuurlijk nog veel lekkerder. Deze zijn echter natuurlijk niet altijd in het seizoen en vaak niet heel makkelijk te krijgen.
Maar misschien heb je wel verse doperwten van de tuin, dan kun je die lekker gebruiken. Tegenwoordig vind je trouwens soms wel verse doperwten in het koeling van de supermarkt.
Vegetarisch gerecht met doperwten
Dit Italiaanse groentegerecht met doperwten uit de koekenpan is een ideaal vegetarisch bijgerecht. Het is natuurlijk een groentegerecht, maar juist doordat je het in groentebouillon bereidt, heeft het ook een wat meer hartige smaak.
Hierdoor zijn deze doperwtjes ook uitstekend geschikt als bijgerecht voor vegetariërs bij een diner (en uiteraard ook heel geschikt voor vleeseters). 🙂 Daarnaast is dit gerecht ook heel geschikt voor kinderen, want er zitten geen scherpe, zure of bittere smaken aan.
Doperwten in de koekenpan
De doperwtjes maak je gewoon in een grote koekenpan. Zorg dat je een pan gebruikt die groot genoeg is, zodat je doperwtjes en de bouillon niet over de rand vallen.
De doperwten in bouillon is een lekker snel recept voor de door de week, als groente gerecht bij pastagerechten zonder of met weinig groente. Het is daarnaast dus ook een uitstekend vegetarisch bijgerecht als je een diner voor familie of vrienden geeft.
Dit makkelijke groentegerecht past bijvoorbeeld heerlijk bij vleesgerechten zoals de involtini van kip of de kalfsrollade gevuld met gehakt en ei.
Buon appetito!
Snelle doperwten uit de koekenpan
Ingrediënten
- 300 gram doperwten diepvries is prima, vers is natuurlijk het lekkerste
- 250 ml groentebouillon
- 1 kleine ui gesnipperd
- olijfolie (extra vergine)
- Peper en zout
Instructies
- Verhit de groentebouillon
- Snipper intussen de ui fijn en fruit deze aan op een laag vuur totdat ze glazig worden
- Zet het vuur hoger en voeg de doperwten toe aan de uien en laat een paar minuten al roerend verwarmen
- Voeg nu de bouillon toe totdat de erwten bedekt zijn. Voeg wat gemalen peper toe. Laat de erwten nu koken op middelhoog vuur totdat de bouillon bijna is verdampt.
- Als de bouillon is verdampt en de doperwten gaar zijn dan is het gerecht klaar. Proef of je nog zout en peper wilt toevoegen en serveer.
- Buon appetito!
Zelf gedaan met rode ui en gebakken krieltjes in de schil uit de airfraier gaf iets meer pit aan t eten
Ziet er lekker uit, alleen de advertenties toonden allemaal voeten, de een nog smeriger dan de ander. Mijn eetlust is wel weg