Er komt nog steeds allerlei lekkers van het land. Vorige week kregen we nog twee courgettes en nu hadden we nog een lekkere pompoen liggen. Deze keer maken we een lekkere en makkelijke Italiaanse pompoensoep met verse Italiaanse kruiden uit onze eigen balkontuin.
Pompoensoep maken
Er zijn natuurlijk allerlei manieren waarop je soep van pompoen kunt maken. Vandaag hadden we geen zin in om heel lang in de keuken te staan. We kozen daarom dus voor een eenvoudige variant met verse groene kruiden, ui en knoflook. Het grote voordeel van deze soep is dat je de pompoen niet eerst hoeft te schillen of een uur in de oven moet voordat deze in de soep gaat! Alleen bij flespompoenen is het wel nodig om hem eerst te schillen. Deze soort pompoen heeft namelijk een wat taaiere schil die pok na het koken niet goed pureert.
Invriezen
Het voordeel van deze pompoensoep is dat je lekker veel kunt maken en het goed kunt invriezen. Handig voor als je veel pompoenen in de tuin hebt. En natuurlijk superfijn om een heerlijke gezonde soep in de vriezer te hebben voor als je een keer geen tijd hebt om te koken. Met een heerlijk zelfgebakken broodje erbij heb je zo een prima maaltijd.
Pompoensoep met salie en rozemarijn
Ingrediënten
- 1 pompoen Circa 1200 – 1500 gram
- 2 uien
- 3 aardappels
- 1 teentje knoflook
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 hand Salie
- 5 takjes Rozemarijn Alleen de blaadjes
- 1 hand peterselie
- olijfolie (extra vergine)
Instructies
- Was de pompoen. Maak de pompoen schoon en snij deze in kleine stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
- Schil de aardappel, snipper de ui en pers de knoflook. Fruit alles even aan in de pan in een beetje olijfolie en voeg de pompoen toe. Bak het geheel even samen aan.
- Hak de kruiden fijn. Giet de bouillon bij het pompoenmengsel en voeg ook de kruiden toe.
- Laat de soep koken totdat de pompoenblokjes gaar zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak. Buon appetito!