Pasta gorgonzola, porro e noci
Zelfs als je erg van koken houdt zijn er natuurlijk dagen waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Gisteren was zo’n dag. Ik was druk bezig was met het maken van een nieuwe vensterbank en een radiatorombouw in van de slaapkamers. Omdat ik van al dat klussen trek kreeg, had ik dus wel zin in een lekker bordje pasta met gorgonzola en walnoten als lunch. Erg makkelijk en heel snel te maken.
Korte pasta
Je kunt dit gerecht maken met diverse soorten pasta, maar bij voorkeur gebruik je een korte pasta. Denk hierbij aan casarecce, trofi of fusili. Dit zijn pastasoorten waar de saus lekker in kan gaan zitten (in tegenstelling tot bijvoorbeeld spaghetti). Zelf maakten we de pasta met gorgonzola en walnoten deze keer met casarecce.
[adinserter name=”Boven het recept”]Pasta met gorgonzola, prei en walnoten
Ingrediënten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 preien, in ringetjes
- 150 gram Gorgonzola, dolce
- 150 gram walnoten, gehakt en geroosterd
- 150 ml kookroom
- 3 el olie Gebruik ook eens chiliolie voor een beetje pit
- pasta (zoals casarecce, fusili of trofi) Deze pasta eet je met korte pasta
Instructies
- Verhit de olie in de pan en fruit de gesnipperde ui aan totdat deze glazig zijn. Snij intussen de prei in dunne ringen.
- Voeg de prei toe en laat 10 minuten op een laag vuur stoven samen met de ui. Toast intussen de walnoten in een koekenpan en snij de gorgonzola in kleine stukjes. Zet de pasta intussen op.
- Voeg de kaas en room toe aan de prei en uien en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de pasta af en doe de pasta in de pan met de gorgonzolasaus. Meng goed door op een laag pitje zodat de pasta goed bedekt is met saus.
- Serveer de pasta en strooi over ieder bord wat geroosterde walnoten.
- Eet smakelijk en vergeet niet om een foto van je gerecht op Instagram te zetten met @foodhunting_italia erbij!