Italiaanse tomaten courgette soep

17.4K

Aan het einde van de zomer zijn er veel lekkere groentes te krijgen en komen er weer kilo’s groente van de groentetuinen. Van een collega kreeg ik daarom een enorme courgette van eigen tuin. Heerlijk om een soep mee te maken. Omdat we ook nog tomaten hadden liggen werd het deze keer een makkelijke en gezonde tomaten courgette soep.

Lekker veel tomaten courgette soep

Deze soep is eigenlijk heel eenvoudig en je kunt de tomaten courgettesoep makkelijk in grote hoeveelheden maken. De soep die overblijft vries je gewoon in voor een later moment. Zo hoef je al die lekkere verse tomaten en courgettes van de tuin niet weg te gooien.

Serveer courgettesoep met knapperig stokbrood

Je serveert de soep het beste met een lekker stuk knapperig (stok)brood. Zelf maakte ik daar nog wat kruidenboter bij met een beetje zeezout. Op deze manier heb je een volwaardige maaltijd of een heerlijke lunch. Als je tijd hebt kun je natuurlijk ook dit overheerlijke zuurdesembrood bakken.

Italiaanse tomaten courgette soep met verse tomaten en courgettes
Italiaanse tomaten courgettesoep

Suggesties voor een diner

Je kunt deze Italiaanse tomaten courgettesoep als zelfstandige maaltijd eten, maar ook als voorgerecht bij een (vegetarisch) diner. Serveer na de soep bijvoorbeeld een mooie zelfgemaakte gevulde pasta met, pompoen, ricotta en salie.

Als dessert zou je een heerlijke citroencake kunnen serveren. Buon appetito!

Veel groente van de tuin?

Als je veel groente hebt geoogst van je eigen tuin, kijk dan ook eens bij onze recepten voor echte Italiaanse tomatensaus en gedroogde tomaten uit de oven die je daarna kunt inmaken in olie.

Check ook eens het recept voor onze Romige courgettesoep met pesto als je zin hebt in een andere soort courgettesoep.

Italiaanse tomaten courgettesoep

Italiaanse tomaten en courgette soep

Deze tomaten en courgettesoep is heel eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Bovendien kun je veel soep tegelijk maken en dan wat invriezen voor als je geen tijd hebt om te koken. De soep is heerlijk met een lekker stuk knapperig brood.
4.67 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Soep, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
  • 2 stuks uien, gehakt
  • 2 stuks courgette, in stukjes
  • 2 blikken tomatenblokjes of circa 800 gram verse tomaten
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels bloem

Instructies
 

  • Verhit de olie in de pan en voeg de ui en de courgette toe. Bak ongeveer 5 minuten en roer af en toe door.
  • Voeg de tomaten en de bloem toe en roer goed door en bak alles even kort mee. Voeg vervolgens de bouillon toe. Kook ongeveer 25 minuten.
  • Pureer de soep met een blender en serveer. Buon appetito!
Trefwoord makkelijk, soep, vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Maak een foto en noem @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia op de socials!

Join the Conversation

  1. Je hebt het over bloem toevoegen maar hoeveel? Ik “vind” het met blikje tomatenpuree en eventueel maizena

  2. 5 sterren
    Om het koolhydraatarme houden heb ik geen bloem t,ongevoeglijk, voor het toevoegen van de bouillon wat soeplepels in potten gedaan, zo hou je voor de winter een heerlijke basis voor saus of soep over! Het restje voorzien van bouillon ,balletjes en wat vermicelli. Heerlijk! Ja vermicelli is ook niet koolhydraat arm,..80/20 🤣

4.67 from 6 votes (5 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close