3x de lekkerste gnocchi recepten

3

Wij zijn dol op recepten met gnocchi. Het voordeel van aardappelgnocchi is namelijk dat je er alle kanten met uit kan. Je kunt er prima kant-en-klare gnocchi voor gebruiken, maar zelf maken is eigenlijk ook helemaal niet moeilijk. We hebben daarom drie van onze favoriete recepten met gnocchi voor je op een rijtje gezet. En we geven je natuurlijk het basisrecept om zelf eenvoudig luchtige gnocchi te maken.

Wat zijn gnocchi?

Gnocchi hebben hun roots in Italië en bestaan al sinds de Romeinse tijd. De naam komt van “nocchio,” een Italiaans woord voor knoest of knoop, een knipoog naar de typische vorm van deze kleine deegkussentjes.

Door heel Italië vind je lokale varianten. In het noorden, waar het klimaat geschikt is voor aardappelteelt, zijn gnocchi op basis van aardappel het populairst. Rome staat juist bekend om gnocchi van semolina, terwijl in Toscane vaak ricotta wordt gebruikt. In Emilia-Romagna maakt men er een seizoensgerecht van met pompoen. Elke regio geeft dus zijn eigen draai aan deze eenvoudige klassieker.

Snelle gnocchi recepten

De recepten met gnocchi die we voor je hebben uitgezocht staan allemaal heel snel op tafel. Perfect dus voor na een drukke werkdag! Als je zelf gnocchi gaat maken, dan ben je uiteraard wat langer bezig.

Gnocchi met courgette en roomsaus

Gnocchi met courgette en roomsaus
Gnocchi met courgette en roomsaus
Dit recept voor gnocchi met courgette en roomsaus is snel, makkelijk en heerlijk als comfort food. Gebruik kant-en-klare gnocchi of maak ze zelf voor extra voldoening. De saus bevat mascarpone, maar kan ook met crème fraîche worden gemaakt. Varieer met groenten zoals broccoli voor een persoonlijke twist. Ontdek ook andere recepten voor gnocchi en courgette.
Bekijk dit recept!

Gnocchi met salie en boter

Gnocchi met boter en salie
Gnocchi met salie en boter – binnen 10 minuten klaar
Gnocchi met salie en boter is een klassiek Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn eenvoudige maar heerlijke smaken. De zachte en romige textuur van de gnocchi wordt versterkt door de aromatische salieboter. Het is een geweldige optie voor een snelle en smaakvolle maaltijd, perfect voor een doordeweekse avond of een speciale gelegenheid.
Bekijk dit recept!

Gnocchi met kaassaus

Gnocchi met vierkazensaus
Gnocchi met kaassaus
Er zijn van die gerechten waar je in de zomer nooit aan denkt, maar waar je wel meteen zin in krijgt als de dagen korter en kouder worden. Stevige gerechten vol van smaak. Gnocchi al formaggio, oftewel gnocchi met kaassaus, is wat ons betreft typisch zo’n gerecht.
Bekijk dit recept!

Zelf gnocchi maken

Zoals we hierboven al aangaven is het zelf maken van gnocchi helemaal niet moeilijk en kost ook niet een zoveel tijd. Je hebt er zelfs ook helemaal geen pastamachine voor nodig, dus je kunt zo beginnen.

Zelf gnocchi di patate maken (aardappel gnocchi)
Aardappel gnocchi (gnocchi di patate)
Zelfgemaakte gnocchi zijn goddelijk. Hoewel het wel even een klusje is om zelf aardappelgnocchi maken kun je makkelijk een grotere hoeveelheid maken. Dan valt de tijd die je er aan besteedt natuurlijk weer reuze mee.
Bekijk dit recept!

Als je eenmaal zelf gnocchi maken onder de knie hebt, gaat het supersnel. Je kunt dan bovendien losgaan met variaties. Denk dus aan zelfgemaakte pompoen-gnocchi of een versie met ricotta. En lukt het een keer niet helemaal perfect om zelf gnocchi te maken? Geen stress. Juist dat maakt zelf gnocchi maken zo leuk: het proces is net zo bevredigend als het resultaat. En de smaak is altijd goed, ook al zien ze er een keertje wat minder mooi uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close