Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nog geen beoordeling
Vegetarische pasta met pesto roomsaus en zongedroogde tomaten
Deze vegetarische pasta met pesto roomsaus met zongedroogde tomaten is het toppunt van comfort food. Snel op tafel en super lekker!
Servings
2
personen
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
200
gram
pasta
bijv. penne of fusilli
20
semi zongedroogde tomaatjes
als je gewone zongedroogde tomaatjes gebruikt, neem dan minder
4-5
eetlepels
groene pesto
naar smaak
150
ml
slagroom of kookroom
1
eetlepel
olijfolie
30
gram
Parmezaanse kaas geraspt
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een handje rucola of pijnboompitten voor extra smaak
Instructies
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de zongedroogde tomaatjes even korts tot ze warm zijn.
Voeg de pesto en slagroom/kookroom toe aan de tomataatjes en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen tot de saus wat dikker is.
Doe de pasta bij de saus en meng goed. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe als de saus te dik is.
Bestrooi met Parmezaanse kaas en eventueel wat rucola of pijnboompitten.
Serveer en buon appetito!
Author:
Leonie Sterenborg
Gang:
hoofdgerecht, pasta
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
pasta, pesto, tomaten
Niveau:
Makkelijk