Dit is een heerlijk Italiaans bijgerecht of lichte lunch: snelle tuinbonen uit de pan met zachte geitenkaas en frisse munt. Eenvoudig recept vol smaak, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijn gesnipperde ui toe en fruit deze zachtjes gedurende 5-7 minuten, tot hij zacht en glazig is. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en fruit deze nog 1 minuut mee, tot hij geurig is (zorg dat hij niet bruin wordt).
Voeg de gedopte tuinbonen toe aan de pan. Roer goed om zodat ze bedekt zijn met de olie, ui en knoflook.
Voeg nu een half kopje water toe aan de pan, zodat ze licht onderstaan. Dit helpt de tuinbonen zacht te stomen terwijl ze koken. Bestrooi de bonen met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
Laat de tuinbonen 10-12 minuten zachtjes koken, tot ze beetgaar zijn en de gewenste zachtheid hebben bereikt. Roer af en toe en voeg indien nodig nog een klein beetje water toe om te voorkomen dat ze aanbakken. Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe.
Zet het vuur laag. Verdeel de verkruimelde geitenkaas over de warme tuinbonen. Strooi de fijngehakte verse munt erover en knijp de verse citroensap over het gerecht.
Serveer tuinbonen met geitenkaas en munt direct als bijgerecht, lichte lunch of als onderdeel van een antipasti-plank. Lekker met een stukje knapperig brood. Buon appetito!