Deze keer geef ik je een heerlijk recept voor een eenvoudige en lekker stevige soep die van oorsprong uit Toscane met cavolo nero (palmkool) en witte bonen.
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Ingrediënten
1boscavolo nero (palmkool)
2stengelsbleekselderij
1Ui
1wortel
750mlgroentebouillon
250gramwitte bonen
olijfolie (extra vergine)
Peper en zout
Instructies
Snij de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes en fruit deze aan in een flinke scheut olijfolie.
Maak intussen de cavolo nero schoon door de bladeren van de dikke stelen te trekken. Snij het blad in dunne reepjes. De stelen gooi je weg.
Doe de cavolo nero bij de uien, wortel en bleekselderij in de pan en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de witte bonen toe en de groentebouillon.
Laat de soep een klein half uurtje zachtjes koken. Dien op met een lekker stuk knapperig brood met lekker olijfolie. Eet smakelijk!