Iedereen die wel eens op vakantie is geweest in het zuiden van Italië kent ze waarschijnlijk wel: de taralli. Wat is er nou leuker om ze een keer zelf te maken?!
Servings 60stuks
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Schone theedoek
Ingrediënten
550grambloem
120mlolijfolie (extra vergine)
200mlwitte wijn
10gramzout
1eetlepelvenkelzaadjesOf andere kruiden die je lekker vindt
Instructies
Meng de bloem met de olijfolie en het zout in een kom tot een kruimelig deeg. Voeg vervolgens de wijn toe en kneed tot een mooie soepele bal.
Voeg nu de venkelzaadjes toe en kneeds totdat deze goed zijn verdeeld door het deeg.
Kook intussen water in een ruime pan en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Rol het deeg uit in strengen van ongeveer 1 centimeter dik en snij stukken van ongeveer 6-7 centimeter lang. Maak een ring van ieder stuk door de uiteinden goed in elkaar te drukken en een gat in het midden open te houden.
Pocheer de deegringen in het kokende water in etappes. Zelf doe ik het tegelijkertijd met het vormen van de taralli. Als de taralli boven komen drijven zijn ze klaar om uit het water te halen. Laat ze dan uitlekken op een schone theedoek.
Als je alle taralli hebt gepocheerd en hebt laten uitlekken kun je ze op een bakplaat met bakpapier leggen. Bak de taralli in ongeveer 40 minuten knapperig en goudbruin. Buon appetito!