Stoofperen in rode wijn als perfect bijgerecht (pere al vino rosso)
Het beste kun je voor het recept kleine peertjes gebruiken. Daarvan kun je er mee kwijt in de pan en later eet het ook makkelijker. Stoofperen kun je zowel als bijgerecht bij een diner (bijvoorbeeld het kerstdiner) eten, maar zijn ook heerlijk als dessert of bijvoorbeeld in de yoghurt. Je kunt de stoofperen in rode wijn zowel koud als warm eten. Net wat je lekker vindt!
Servings 12peertjes
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Ingrediënten
12stukskleine peertjesbijv. Gieser Wildeman
400mlwater
600mlstevige rode wijn
400gramsuiker
6stukskruidnagels
2stukssteranijs
1stukkaneelstokje
Instructies
Meng de wijn, het water en de suiker in een ruime pan (groot genoeg voor de peertjes) en breng aan de kook.
Voeg intussen het kaneelstokje, de kruidnagels en de steranijs toe.
Schil intussen de peren, maar laat de steeltjes zitten.
Als de inhoud van de pan kookt, voeg dan de peertjes toe. Zorg dat de peren zo goed mogelijk onder het vocht staan. Breng de pan weer aan de kook en zet het vuur nu zachtjes. Laat de peertjes ongeveer 45 minuten zachtjes stoven tot ze mooi rood van kleur zijn.
De peertjes zijn nu klaar! Als je het lekker vindt kun je de siroop nog wat verder inkoken. Haal dan de peertjes uit de siroop en kook in tot de gewenste dikte.