Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus (Spaghetti meatballs)
Zowel kinderen als volwassen zijn dol op dit gerecht. Spaghetti met gehaktballen (spaghetti meatballs) is bovendien hartstikke makkelijk te maken op een doordeweekse avond. Binnen een half uur heb je namelijk een heerlijk bordje dampende spaghetti voor je neus met zelfgemaakte gehaktballetjes. Niveau: makkelijk
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Ingredients
Gehaktballetjes
30grambroodkruim of panko
300gramvarkensgehakt
1vers varkenworstje van 150 gram
25gramParmigiano of Pecorinogeraspt
1ei
1eetlepelpeterselie
snufgeraspte nootmuskaat
1theelepelgedroogde oregano
snufzout en peper
2eetlepels(chili-)olijfolie
Pasta
300gramspaghetti of andere lange dunne pasta
Tomatensaus
500m;tomaten passata
50mlwater
1eetlepel gedroogde oregano
Snuf zout en peper
Instructions
Hak de broodkruimels fijn in een keukenmachine of gebruik de panko broodkruimels. Doe de het broodkruim in een schaal.
Snij de worst open en haal het worstvlees uit het vel. Trek het worstvlees uit elkaar. Doe het worstvlees, het gehakt, de geraspte parmigiano, het ei, de peterselie, de oregano, een snuf nootmuskaat en peper en zout (naar smaak) in de schaal bij de broodkruimels.
Meng goed en maak vervolgens met natte handen gehaktballetjes van het gehaktmengsel ter grote van kleine bitterballen.
Verhit een scheut (chili-)olijfolie in een koekenpan waar alle balletjes in passen en bak ze rondom bruin. Ik gebruik zelf altijd chili-olijfolie voor wat extra pit.
Voeg de tomaten passata en het water toe aan de pan met gehaktballetjes. Voeg vervolgens de oregano en peper en zout toe en roer dit goed door. Je kunt voor wat extra pit natuurlijk nog wat chilipoeder toevoegen aan de saus.
Laat het mengsel op een laag vuur circa 20 minuten pruttelen, zodat de saus wat kan inkoken en de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Roer af en toe even door.
Kook intussen de pasta gaar op de gebruikelijke wijze.
Meng de pasta met de gehaktballen in de pan en serveer in een grote schaal. Strooi er nog wat gehakte verse peterselie overheen.
Eet smakelijk!
Vergeet niet om even een foto van je gerecht op Instagram te zetten en @foodhunting_italia te taggen!