Siciliaanse bloemkool salade met olijven en kappertjes
Ontdek een eenvoudig en smaakvol recept voor Siciliaanse bloemkoolsalade met olijven, kappertjes en rode ui. Gezond, fris en perfect als bijgerecht!
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Afkoelen 10 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Ingrediënten
1kleine bloemkoolin kleine roosjes verdeeld
100gzwarte of groene olijvengehalveerd
2eetlepelskappertjesuitgelekt en afgespoeld
1kleine rode uiin dunne halve ringen
1bosje verse peterseliefijngehakt
1eetlepelwitte wijnazijn of citroensap
3eetlepelsextra vergine olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Optioneel: een snufje chili-vlokken of citroenrasp voor extra pit
Instructies
Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Blancheer de bloemkoolroosjes in 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn; ze moeten zacht zijn maar nog een lichte bite hebben. Giet af en spoel de bloemkool direct onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
Doe de afgekoelde bloemkoolroosjes in een grote schaal en voeg de olijven, kappertjes, rode ui en gehakte peterselie toe.
Meng in een klein kommetje de witte wijnazijn (of citroensap) met de olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en optioneel chili-vlokken of citroenrasp.
Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Laat de salade minimaal 10-15 minuten rusten op kamertemperatuur zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer op kamertemperatuur of nog een beetje lauwwarm. Buon appetito!