Saltimbocca betekent letterlijk ‘spring in de mond’ vanwege de volle en overheerlijke smaak van dit eenvoudige vleesgerecht. Een echte saltimbocca alla Romana maak je met enkel een mooie dunne plak kalfsvlees, een plak goede prosciutto crudo (rauwe ham) en een blaadje verse salie.
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Equipment
Houten prikkertjes
Ingrediënten
2kalfslapjesCirca 125 gram per stuk, dun gesneden
25grambloem
2plakkenProsciutto crudoRauwe ham, zoals Parmaham (prosciutto di Parma)
2grotesalieblaadjesOf vier kleinere
25gram boter
100mlwitte wijn
olijfolie (extra vergine)
peper en zout
Instructies
Sla de kalfslapjes met een vleeshamer of een ander zwaar object plat tussen twee laagjes huishoudfolie tot deze ongeveer een halve centimeter dik zijn.
Bestrooi de kalfslapjes aan twee kanten met bloem en l eg op ieder kalfslapje een plakje prosciutto en een salieblaadje. Ze de salie en prosciutto vast met een tandenstoker.
Verhit de boter met een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de saltimbocca eerst met de prosciutto naar boven tot deze goudbruin is. Draai de kalfslapjes om en bak kort aan deze zijde. Draai de kalfslapjes weer om.
Blus de pan af met de wijn zodat de aangekoekte restjes loskomen van de bodem. Doordat er bloem in de pan zit gaat de saus vanzelf binden. Je saltimbocca is klaar.
Haal de tandenstokers uit het vlees en serveer met een flinke lepel van de jus. Buon appetito!