Dit recept voor romige witte bonenpuree is heerlijk en ontzettend makkelijk te maken. De smaakmaker in deze puree is vooral de ansjovis die een goede tegenhanger is voor de romige smaak van de witte bonen. De puree is lekker als dip voor bij een ciabatta of stokbrood of bij je eigen Italiaanse borrelplank
Verhit wat olie in een kleine pan met een opstaande rand. Doe de sjalot, knoflook en ansjovis in de pan en laat dit langzaam sudderen, totdat de ui zacht is en de ansjovis is opgelost.
Voeg dan de kappertjes en chilipeper toe en bak even mee.
Doe de witte bonen in de pan en roer alles goed door. Verwarm de bonen even mee en haal de pan van het vuur.
Voeg de olijfolie toe en pureer het geheel met een staafmixer. Als je geen staafmixer hebt kun je alles ook met een vork prakken.
Voeg tot slot naar smaak het citroensap toe aan de puree.
Buon appetito!
Author: Arnoud
Gang: Antipasti en snacks, Appetizer, Sauzen en dips