Een van onze all-time favourite risotto’s is de venkelrisotto met een scheutje wodka. Deze risotto is lekker fris met een klein beetje pit en romigheid. Dit gerecht is heerlijk in de lente en zomer.
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Ingrediënten
1prei of 2 kleine uien
1teenknoflookgeperst
halfwijnglaswodka
1citroenalleen het sap heb je nodig
4stukssteranijs
chilivlokkennaar smaak
50gramboter
scheutolijfolie (extra vergine)
250gramrisotto rijst
2grotevenkelsmet groen
1glaswitte wijn
80gramParmezaamse kaasgeraspt
1,2litergroentenbouillon
Instructies
Verwarm 40 gram boter met de olijfolie (2 eetlepels) en laat de prei hier 10 minuten in sudderen. Maak intussen een mengsel van de wodka, het groen van de venkel en de citroen.
Voeg na een paar minuten de fijngesneden venkel, chillivlokken, knoflook en steranijs toe. Laat dit heel even mee sudderen.
Voeg dan de risotto rijst toe met de witte wijn. Als de wijn is opgenomen maar de rijstkorrels nog wel glanzen voeg je een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Je hebt ongeveer een liter bouillon nodig, misschien iets meer.
Als de risotto bijna gaar is voeg je de kaas toe en het wodka mengsel met citroen en venkelgroen. Zet het vuur uit en meng de resterende boter door de risotto. Laat 10 minuten rusten en serveer.