Romige pasta met spinazie, pittige ‘nduja en stracciatella kaas
Dit fantastische recept voor romige pasta met spinazie, pittige ‘nduja en stracciatella kaas is wat ons betref een winner als je een diner voor vrienden of familie hebt. Je kunt het als een voorgerecht serveren of als hoofdmaaltijd.
Kook de pasta in gezouten water beetgaar. Bewaar straks het kookwater!
Bak intussen de spinazie in 1 eetlepel olijfolie zacht. Doe de geslonken spinazie in de keukenmachine met een beetje pastakookwater. Blend alles tot een mooie gladde puree. Doe het even in een ander bakje, want je hebt de blender nodig voor de volgende stap.
Doe vervolgens 70 gram van de 'nduja met de stracciatella kaas in de keukemachine en meng tot beide goed gemengd zijn. Zet het mengsel even opzij.
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en doe de resterende 20 gram van de 'nduja in kleine stukjes in de pan. Bak dit tot dat de worst soort van 'gesmolten' is. Voeg dan de gekookte pasta toe in de pan en roer goed door, zodat de pasta goed bedekt is.
Voeg daarna de spinazie toe en roer goed door. Voeg vervolgens het stracciatellamengela toe. Roer weer goed door en voeg daarna steeds een scheutje pasta kookwater toe, zodat je al roerende een mooie romige saus krijgt. De saus moet niet te dik zijn, maar ook niet te dun.