Een van onze favoriete risotto's is dit eenvoudige recept voor risotto met garnalen. Om dit risotto recept extra lekker te maken en een fantastische groene kleur te geven voegen we rucola toe. Met dit recept voor risotto met garnalen en rucola ga je zeker indruk maken op je tafelgenoten!
Verhit de boter en olijfolie in de pan. Bak de ui in ongeveer 10 minuten glazig op laag vuur. Voeg de venkel toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de risotto toe aan de pan en toast de risotto. Als de risotto begint te knisperen voeg je het glas wijn toe.
Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit tot de risotto gaar is.
Maak intussen de 'saus' van rucola. Hiervoor hak je 40 gram van de rucola met ongeveer een halve soeplepel bouillon tot een gladde massa. Zet even aan de kant.
Als de risotto bijna klaar is voeg je de garnalen toe aan de risotto, samen met de groene saus. Meng dit goed door en verhit de risotto totdat de garnalen mooi gaar zijn. Breng risotto eventueel nog wat op smaak met peper en zout.
Zet het vuur uit en laat de risotto nog een paar minuten met het deksel op de pan staan. Dit doe je om de smaken nog wat beter door te laten trekken.
Roer vlak voor serveren de resterende verse rucola door de risotto. Buon appetito!