Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Schil intussen de pompoen en snij deze in kleine stukjes. Hak de salie grof en doe samen met de pompoen en een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal. Meng alles goed door elkaar en plaats de schaal circa 30 minuten in de oven.
Maak de bouillon en breng tegen de kook aan. Snipper de ui en verhit intussen de boter in de pan. Doe de uien in de pan en roer circa 5 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn.
Voeg de rijst toe in de pan en roer goed door zodat alle rijst bedekt is met boter. Laat even kort bakken in de boter.
Voeg het glas wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen/verdampt. Voeg vervolgens een flinke schep bouillon door en blijf roeren totdat de risotto weer bijna droog is. Blijf net zo lang bouillon toevoegen totdat de risotto mooi beetgaar is (al dente).
Pureer intussen de helft van de geroosterde pompoenblokjes. Roer de pompoenpuree door de risotto en voeg ook de geraspte kaas door. Laat nu een paar minuten staan met het deksel op de pan.
Roer nu de overige pompoenblokjes door de risotto en serveer. Buon appetito!