Deze heerlijke pittige pizza met blauwe kaas en jalapeno peper is onweerstaanbaar lekker. Hoewel de pizza maar een paar ingrediënten bevat barst deze van de smaak.
Maak eerst het pizzadeeg door de bloem, gist en zout te mengen in een grote kom. Maak vervolgens een kuil in het midden en giet daarin het lauwwarme water. Meng de bloem langzaam door het water door steeds een beetje van de randen af te halen. Je krijgt uiteindelijk een soepel deeg dat niet mag plakken. Als het deeg iets te vochtig is, dan voeg je nog een beetje bloem toe.
Laat het deeg 10 minuten rusten en kneed het daarna nog een minuut of tien goed door op het aanrechtblad. Het is belangrijk dat je goed en lang genoeg kneedt, want dan wordt je deeg mooi soepel en krijg je het beste resultaat bij het bakken. Het deeg moet zo plakkerig zijn als de plakrand van een post-it sticky note.
Zet het deeg minimaal een uur (maar kan ook langer) weg op een warme donkere plaats. Verdeel het deeg in 2 of 3 bollen (of meer als je het recept hebt verdubbeld)
Pizza
Verwarm de oven voor op 250 graden (of hoger als je oven dat kan) met de pizzasteen erin.
Snij de mozzarella, de blauwe kaas en de ui en zet alle ingrediënten voor de topping klaar in bakjes.
Rol het pizzadeeg deze uit op een met semolina of bloem bestrooid aanrechtblad. Leg het pizzadeeg op een stukje bakpapier (zo kun je het makkelijk in en uit de oven krijgen). Verdeel vervolgens de mozzarella, de blauwe kaas, de uien, kappertjes en olijven over de pizza.
Bak de pizza's in circa 10-12 minuten in de voorverwarmde oven en geniet!