Deze olio al peperoncino komt van oorsprong uit het zuiden van Italië, uit Calabrië. Dit is de zuidelijkste Italiaanse provincie en ligt in de punt van de laars. De chili olie is heerlijk over pasta en pizza en wordt in Italië ook wel olio santa genoemd (heilige olie).
Servings 500mililiter
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Ingrediënten
Chili olie
500mlolijfolie (extra vergine)extra vergine
10stuksChilipepergedroogd
Benodigdheden
1Flesafsluitbaar, 500 ml
Instructies
Kook de fles 10 minuten uit in een grote pan water. Doe de dop de laatste minuut erbij. Haal de fles en de dop uit het water en laat uitlekken op een schone theedoek. Op deze manier voorkom je dat je chili olie bederft.
Haal de steeltjes van de gedroogde chilipepertjes en doe de pepertjes in de fles.
Voeg nu de olie toe en sluit de fles goed af.
Laat de fles minimaal drie weken op een koele donkere plek rusten.