Pasta met gorgonzola en walnoten is erg lekker en ontzettend makkelijk en snel te maken. Ideaal voor op een doordeweekse avond en bovendien helemaal vegetarisch!
Servings 4
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Ingredients
1grote ui, gesnipperd
2preien, in ringetjes
150gramGorgonzola, dolce
150gramwalnoten, gehakt en geroosterd
150mlkookroom
3elolieGebruik ook eens chiliolie voor een beetje pit
pasta (zoals casarecce, fusili of trofi)Deze pasta eet je met korte pasta
Instructions
Verhit de olie in de pan en fruit de gesnipperde ui aan totdat deze glazig zijn. Snij intussen de prei in dunne ringen.
Voeg de prei toe en laat 10 minuten op een laag vuur stoven samen met de ui. Toast intussen de walnoten in een koekenpan en snij de gorgonzola in kleine stukjes. Zet de pasta intussen op.
Voeg de kaas en room toe aan de prei en uien en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Giet de pasta af en doe de pasta in de pan met de gorgonzolasaus. Meng goed door op een laag pitje zodat de pasta goed bedekt is met saus.
Serveer de pasta en strooi over ieder bord wat geroosterde walnoten.
Eet smakelijk en vergeet niet om een foto van je gerecht op Instagram te zetten met @foodhunting_italia erbij!