Na een hele middag tuinieren in de zon hadden we vooral zin in een gerecht dat een beetje lente uitstraalt. We dus een mooie snelle pasta met zalm, courgettes en roomsaus mee gemaakt die we heerlijk in de laatste zonnestralen hebben kunnen eten op ons balkon. Deze simpele pasta is zo klaar en heerlijk voor een doordeweekse dag!
2grote courgettestwee keer door de helft en in plakjes
200gramcrème fraiche
50-75mlroom
200gramgerookte zalmin stukjes van 1 x1 cm
Peper en zout
Instructions
Verwarm de olijfolie en bak de ui op laag vuur ca 5 minuten. Voeg dan de courgettes en bak ze 15 minuten op halfhoog vuur. Zorg dat ze niet bruin worden maar knapperig blijven.
Kook dan de pasta en laat de courgettes doorsudderen. Voeg als de pasta kookt de crème fraiche en room toe aan de courgettes. Laat de saus pruttelen. Voeg op het laatst de zalm toe.
Giet de pasta af (niet te hard het pastawater uitschudden, dit zorgt voor binding met de saus) en voeg toe aan de courgettes. Schep om op laag vuur totdat alles goed gemengd is en serveer.