Pasta alla Siciliana met aubergine, geroosterde paprika en ansjovis
Heerlijke pasta alla Siciliana met aubergine, tomaat, ansjovis en basilicum. Een zuiderse klassieker boordevol mediterrane smaak.
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 1 uuruur
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur20 minutenmin
Ingrediënten
400grampastabijv. penne, rigatoni of spaghetti
1grote aubergine
4eetlepelsextra vergine olijfolie
2teentjes knoflookgehakt
5ansjovisfiletsgehakt
400gramtomatenblokjes in blik
2eetlepelszwarte olijven
1eetlepelkappertjes
1geroosterde gele paprikain reepjes
1handjeverse basilicumblaadjes
zout en peper naar smaak
geraspte pecorino of ricotta salataoptioneel, om te serveren
Instructies
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Bestrooi licht met zout en laat 60 minuten uitlekken in een vergiet (zo verliezen ze wat vocht en bitterheid). Spoel af, dep droog met keukenpapier.
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineblokjes goudbruin en gaar.
Voeg dan de knoflook en de ansjovis toe en bak even mee. Voeg daarna de tomaten, de olijven en kappertjes toe en laat 10–15 minuten pruttelen tot de saus indikt. Voeg aan het einde de paprika en basilicum toe.
Kook intussen de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookwater.
Meng de pasta erdoorheen en voeg indien nodig een scheutje kookwater toe om alles goed te binden.
Serveer direct, eventueel met wat geraspte ricotta salata of pecorino erover.