Pasta aglio olio, basisrecept voor pasta met knoflook en olie
Maak zelf deze heerlijke authentieke pasta aglio olio in een handomdraai. Binnen 15 minuten staat deze pasta met olie en knoflook op tafel!
Servings 2personen
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Ingredients
250gramspaghetti
4tenenknoflookfijngehakt
1rode chilipeperfijngehakt
20grampeterseliegehakt
6eetlepelsolijfolie (extra vergine)
zout en peper
Instructions
Kook de pasta in ruim gezouten water al dente en schep een ruime beker kookvocht uit de pan. Giet daarna de pasta af.
Verhit 4 eetlepels olie met de knoflook en rode pepers in een ruime pan. Zet het vuur laag als de knoflook begint te kleuren en voeg een soeplepel kookvocht toe, en roer zodat er een saus ontstaat.
Voeg vervolgens de pasta toe en roer goed door, zodat alle pasta bedekt is met saus. Voeg daarna 2 eetlepels olie toe en eventueel nog wat kookvocht als de pasta te droog is.
Strooi de peterselie over de pasta en roer voor een laatste keer door. Bestrooi met zout en peper en serveer direct. Buon appetito!