Pappardelle pasta met verse zwarte truffel (pasta al tarfufo)
Ontdek het ultieme recept voor pappardelle met truffel: een luxe combinatie van romige pasta en de rijke, aardse smaak van zwarte truffel!
Servings 2personen
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Ingrediënten
200gramverse pappardelleof andere lange brede pasta
30gramzwarte truffelvers of in plakjes
80gramongezouten boter
50gramParmezaanse kaasvers geraspt
1teentje knoflookgeplet
Zout en versgemalen zwarte pepernaar smaak
Instructies
Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot ze al dente zijn. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
Verhit in een grote koekenpan de boter op middelhoog vuur. Voeg het geplette teentje knoflook toe en bak dit kort om de boter te aromatiseren. Verwijder de knoflook zodra deze goudbruin is.
Voeg de gekookte pappardelle toe aan de pan met de botersaus. Schep voorzichtig om zodat de saus de pasta gelijkmatig bedekt. Voeg daarna de geraspte Parmezaanse kaas toe. Voeg indien nodig een scheutje van het kookvocht toe om de saus wat smeuïger te maken.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Rasp de helft van de truffel over de pasta en schep alles goed om.
Verdeel de pappardelle over twee borden. Garneer met de resterende truffel, in dunne plakjes of geraspt. Serveer direct.