Met dit recept maak je in een handomdraai een ontzettend lekkere lasagne met zalm en broccoli en zelfgemaakte bechamelsaus!
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Ingrediënten
12lasagnevellen
250gramzalmfilet, stukjes gesneden en zonder veldiepvries of vers
1grote stronkstronk broccoliroosjes gesneden
2eetlepelskappertjes
3eetlepelsgroene ontpitte olijven
olijfolie (extra vergine)
50grambloem
50gramboter
500mlmelk
snufje nootmuskaat
peper en zout
25gramParmezaanse kaas of pecorinogeraspt
Instructies
Kook de broccoli een paar minuten al dente (niet te zacht maar wel pureerbaar). Giet af en spoel met koud water om verder garing te voorkomen.
Meng met de olijven en kappertjes en pureer met een staafmixer tot een grof mengsel. Voeg een beetje olie toe om te mengen en voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak de bechamelsaus door de boter in een kleine pan op laag vuur te smelten en voeg de bloem toe. Als de bloem en de boter zijn gemengd voeg je de melk toe.
Blijf roeren (met een garde tegen klontjes) totdat een homogeen geheel ontstaat. Blijf het een aantal minuten op laag vuur roeren totdat er een dikke saus ontstaat. Voeg wat nootmuskaat en peper en zout toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bouw de lasagne op door te beginnen met een laagje bechamelsaus onder in de schaal en dan de lasagnebladen, de broccoli puree, de bechamel en de zalm. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een mooie laag bechamel waarover je de geraspte kaas strooit.
Zet de schaal 30-35 minuten in de oven en serveer meteen.
Buon appetito!
Vergeet niet om even een foto van je gerecht op Instagram te zetten en @foodhunting_italia te taggen of een reactie achter te laten in de comments hieronder! Vinden we leuk! :)