Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nog geen beoordeling
Koffie zetten met moka express percolator
Leer koffiezetten met een Moka Express percolator. Met dit stappenplan maak je met de moka-pot de perfecte espresso voor thuis of op vakantie.
Porties
4
kopjes
Voorbereidingstijd
1
minuut
min
Bereidingstijd
9
minuten
min
Totale tijd
10
minuten
min
Equipment
Moka Express (Bialetti)
bijv. van het merk Bialetti
Ingrediënten
4-8
eetlepels
versgemalen koffiebonen (medium maling)
koud water
Tot aan het luchtdruk ventiel van de moka
Instructies
Voorbereiding van de moka-pot
Demonteer de moka-pot, zodat de een onderkant, het koffiefilter en de bovenkant hebt gescheiden.
Vul het onderste deel met koud water tot net onder het ventiel.
Filter vullen met koffie
Vul de filter met 1 tot 2 lepels koffie per kopje espresso (afhankelijk van de moka-pot grootte en van je smaak).
In elkaar zetten
Plaats het filter in het onderste deel van de pot. Zorg dat er geen koffie meer aan de randen zit.
Plaats het bovenste deel op het onderste deel. Zorg dat je het goed dichtdraait, maar ook weer niet te strak. Je moet het later ook weer loskrijgen.
Opwarmen op fornuis
Zet de moka-pot op laag tot medium vuur. Gebruik eventueel een gaspit verkleiner als de moka express niet op het fornuis past.
Houd het deksel open om druk te laten ontsnappen. Als het water op warmt, dan stijgt het op en vult het bovenste deel met koffie
Wacht tot het kenmerkende pruttelen stopt, dit betekent dat de koffie klaar is. Zet het vuur uit en haal de moka-pot direct van het vuur.
Serveren
Roer de koffie voorzichtig door voor een gelijkmatige smaak.
Giet in voorverwarmde kopjes en geniet van je espresso!
Auteur:
Arnoud
Gang:
Dranken, Nagerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
espresso, koffie, moka, moka express, percolator
Niveau:
Makkelijk