Maak zelf deze heerlijke smeuïge Torta Caprese, de klassieke glutenvrije Italiaanse chocoladetaart van Capri! Perfect als dessert of overdag bij een kop koffie!
Bekleed een springvorm van 24 cm met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de chocolade in een glazen of metalen schaal en smelt deze boven een pan heet water (au bain-marie). Haal de schaal van de pan als alle chocola gesmolten is en laat afkoelen.
Hak de amandelen en walnoten fijn in de keukenmachine. Het is lekker om alles niet helemaal te fijn te malen, zodat je straks nog wat stukjes noot in de taart hebt.
Klop de eiwitten samen met de citroensap tot stijve pieken.
Doe de boter en de suiker in de kom en klop dit tot een luchtige massa. Meng daarna de gehakte noten, de chocolade en de eidooiers goed door elkaar. Vouw als laatste de eiwitten er voorzichtig door met een spatel.
Doe het beslag in de beklede taartvorm en bak de taart 60 minuten in de oven. Houdt in de gaten dat de bovenkant niet verbrand. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de taart voor serveren met poedersuiker. Buon appetito!