De klassieke salade Caprese bestaat uit slechts vier ingrediënten. Heel makkelijk en snel om te maken en heerlijk! In dit recept voegen we nog twee ingrediënten toe voor nog meer smaak.
Servings 4personen
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Ingrediënten
500gramtomatenZorg voor smaakvolle tomaten
2bollenbuffelmozzarella
1handjebasilicumblaadjes
2eetlepelspijnboompitjesgeroosterd
scheutolijfolieextra vergine
scheutbalsamico azijn
peper en zout
Instructies
Snijdt de tomaten in plakken of grove stukken
Leg de tomaten op een grote schaal of verdeel ze over vier borden
Snij de buffelmozzarella in plakjes en verdeel deze over de salade
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan
Verdeel de basilicumblaadjes over de tomaten en mozzarella. Als je grote blaadjes hebt, scheur ze dan wat kleiner
Besprenkel de salade met de olijfolie en balsamico-azijn naar smaak. Kijk met de balsamico wel een beetje uit, want dit kan snel overheersen.
Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de salade en breng de Caprese salade nog even op smaak met wat versgemalen peper en zout.