Deze tomaten en courgettesoep is heel eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Bovendien kun je veel soep tegelijk maken en dan wat invriezen voor als je geen tijd hebt om te koken. De soep is heerlijk met een lekker stuk knapperig brood.
Servings 8personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Ingrediënten
1eetlepelolijfolie (extra vergine)
2stuksuien, gehakt
2stukscourgette, in stukjes
2blikkentomatenblokjesof circa 800 gram verse tomaten
1,5litergroentebouillon
2eetlepelsbloem
Instructies
Verhit de olie in de pan en voeg de ui en de courgette toe. Bak ongeveer 5 minuten en roer af en toe door.
Voeg de tomaten en de bloem toe en roer goed door en bak alles even kort mee. Voeg vervolgens de bouillon toe. Kook ongeveer 25 minuten.
Pureer de soep met een blender en serveer. Buon appetito!