Deze Italiaanse citroencake met polenta is een echte Italiaanse klassieker. Het zoete en zure van deze cake maken hem geschikt als cake bij de koffie, maar ook als dessert.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng voor het cakebeslag de bloem, bakpoeder, amandelmeel en polenta in een grote kom. Roer vervolgens de zest van de citroen (=geraspte schien de suiker erdoor.
Doe vervolgens de eieren en de yoghurt in een andere kom en meng goed door. Maak een kuil in de kom met bloem en giet het mengsel erin, samen met de olie. Mix alles goed door met een mixer tot een glad mengsel.
Vet de ronde bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het mengsel in de bakvorm en bak in ongeveer 40 minuten gaar. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
Maak intussen de citroensiroop door de kristalsuiker samen met het citroensap en 75 ml water in een steelpannetje te koken. Nadat het kookt blijf circa 5 minuten roeren totdat het wat is ingedikt. Haal dan van het vuur en laat wat afkoelen.
Maak met een sateprikker kleine gaatjes in de cake. Schenk daarna de siroop over de cake en laat lekker intrekken. Zorg dat je de hele cake besprenkelt hebt met siroop.
Laat de cake verder afkoelen en serveer. Buon appetito!