Heerlijk Italiaanse bruschetta met tomaat recept | eenvoudig en smaakvol!
Proef de smaak van Italië met dit verfrissende bruschetta met tomaat recept. Knapperig geroosterd brood belegd met rijpe tomaten, basilicum en olijfolie. Eenvoudig te maken en ideaal als zomerse lekkernij!
Servings 4personen
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Ingrediënten
Ingrediënten
4grote sneetjes stevig broodbijvoorbeeld ciabatta
4rijpe tomaten
2teentjes knoflook
8-10verse basilicumblaadjes
extra vierge olijfolie
chili-olieoptioneel
Zout en peper naar smaak
Instructies
Voorbereiding
Was de tomaten en basilicumblaadjes goed.
Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom.
Hak de basilicumblaadjes fijn en voeg ze toe aan de tomaten.
Pers één teentje knoflook uit boven de kom met tomaten en basilicum.
Voeg 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe aan het tomatenmengsel.
Breng op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur en meng alles goed door elkaar.
Laat het tomatenmengsel minstens 15-20 minuten staan om de smaken te laten mengen terwijl je het brood bereidt.
Het brood toasten
Verwarm een oven op 180 graden of een grillpan op middelhoog vuur.
Besprenkel de plakjes brood aan beide kanten met een scheutje olijfolie en rooster de sneetjes brood aan beide zijden tot ze licht goudbruin en knapperig zijn.
Haal de geroosterde sneetjes brood uit de pan en wrijf de overige knoflookteen aan één kant van elk sneetje.
Het serveren
Schep het tomatenmengsel royaal op de kant van het brood waar je de knoflook op hebt gewreven.
Druppel eventueel een beetje spicy chili-olie over de bruschetta als je van een beetje pit houdt (optioneel).
Garneer met extra basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.