Gnocchi met salie en boter – binnen 10 minuten klaar
Gnocchi met salie en boter is een klassiek Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn eenvoudige maar heerlijke smaken. De zachte en romige textuur van de gnocchi wordt versterkt door de aromatische salieboter. Het is een geweldige optie voor een snelle en smaakvolle maaltijd, perfect voor een doordeweekse avond of een speciale gelegenheid.
Servings 2personen
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Ingredients
Ingrediënten
500gaardappelgnocchi
10verse salieblaadjesIn dunne reepjes gesneden
4eetlepelsongezouten boter
1teentje knoflookfijngehakt
Zout naar smaak
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Geraspte Parmezaanse kaasoptioneel, ter garnering
Instructions
Bereidingswijze
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook ze volgens de instructies op de verpakking. Gnocchi is gaar zodra ze naar boven komen drijven. Giet ze af en zet opzij.
Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat het smelten tot het begint te borrelen.
Voeg de gehakte knoflook en salieblaadjes toe aan de pan. Bak ze gedurende 1-2 minuten tot de knoflook goudbruin en geurig is, en de salie knapperig begint te worden.
Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan en schud voorzichtig om ervoor te zorgen dat de gnocchi gelijkmatig bedekt is met de salieboter. Bak de gnocchi nog 2-3 minuten, of tot ze licht goudbruin worden.
Breng de gnocchi op smaak met zout en peper naar wens. Proef en pas de kruiden indien nodig aan.
Haal de pan van het vuur en serveer de gnocchi met salie en boter direct. Garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.