Dit recept voor gnocchi met courgette en roomsaus is snel, makkelijk en heerlijk als comfort food. Gebruik kant-en-klare gnocchi of maak ze zelf voor extra voldoening. De saus bevat mascarpone, maar kan ook met crème fraîche worden gemaakt. Varieer met groenten zoals broccoli voor een persoonlijke twist. Ontdek ook andere recepten voor gnocchi en courgette.
Servings 2personen
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Ingredients
300gramgnocchikant-en-klaar of zelfgemaakt
1elolijfolie
1tlgedroogde rode chilipeperof meer als je van wat meer pit houdt
2kleine courgettesin kleine stukjes gesneden
2eleetlepels mascarponeof crème fraîche
50gramParmezaanse kaasgeraspt
Instructions
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookwater. Zet de gnocchi apart.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de courgette met de gedroogde chilipeper +- 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de mascarpone, de helft van de Parmezaanse kaas en het kookwater toe. Roer tot een gladde saus ontstaat, voeg de gnocchi toe en verwarm alles goed door.
Breng op smaak met peper en zout en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Buon appetito!