Voor dit gerecht kun je allerlei soorten tomaten gebruiken, maar we raden je aan om wat kleinere smaakvolle tomaten te nemen. Wij gebruikten een mengsel van trostomaten en kerstomaten. De smaak van de tomaten concentreert door het drogen dus je kunt voorstellen wat voor smaakexplosie de tomaten geven als ze klaar zijn!
paartakjesverse kruidenzoals tijm, oregano, dragon of salie
Voor inmaken in olie
Inmaakpotten
Olijfolietot de tomaten onder de olie staan
Instructions
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Was en halveer de tomaten, en leg ze met hun open kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi de tomaten met suiker en het zout en verdeel de kruiden over de tomaten. Hak de geperste knoflook even voordat je het heel subtiel over de tomaten verdeelt. Zet circa3 à 4 uur in de oven tot de tomaten de gewenste droogte hebben.
De tomaten zijn direct te gebruiken, maar je kunt ze ook inmaken met olijfolie in potten of invriezen