Deze keer een mooi recept voor focaccia met kaas en ui. Het resultaat is echt verbluffend en doet je alle supermarkt focaccia’s snel vergeten!
Servings 1stuk
Voorbereidingstijd 2 uuruur
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur15 minutenmin
Equipment
Oven
Ingrediënten
500grambloem
7graminstant gist
320gramlauwwarm water
2theelepels zout
1grote ui
50gramgeraspte kaas
1theelepelgedroogde rozemarijn
olijfolie (extra vergine)
wat gedroogde Italiaanse kruiden
Instructies
Meng de bloem, gist, water en zout in een grote kom. Kneed alles in circa 10 minuten tot een mooi deeg. Ik heb het water afgewogen, dan zit je helemaal goed qua consistentie van het deeg.
Doe het deeg in een ingevette kom en laat een uur rijzen.
Kneed de gerezen bol deeg zodat de lucht er weer uit is en laat een kwartier afgedekt rusten.
Bedek een bakplaat met bakpapier en rol/druk het deeg uit tot een grote rechthoek. Dek het deeg weer af met een stukje folie dat je hebt ingesmeerd met wat olie (dan blijft het niet aan het deeg plakken).
Laat het deeg nog een half uurtje rijzen en verwarm de oven alvast voor op 250 graden.
Snij de ui en bak deze in wat olie zachtjes aan. Rasp de kaas en meng met de ui en de rozemarijn (en desgewenst nog wat andere Italiaanse kruiden).
Bedek het deeg met het uien-kaasmengsel en zet in de oven.
Bak de focaccia in circa 15 minuten gaar. Hou wel even in de gaten dat je topping niet verbrand.