Het Italiaanse dessert panna cotta betekent letterlijk gekookte room en komt van oorsprong uit de regio Piëmonte in het noorden van Italië. Deze panna cotta maak je met espresso voor een fantastische koffiesmaak
Servings 4personen
Bereidingstijd 15 minutenmin
6 uuruur
Totale tijd 6 uuruur15 minutenmin
Equipment
Vormpjes
Huishoudfolie
Ingrediënten
125mlespresso
50gramwitte basterdsuiker
375mlslagroom
3blaadjesgelatine
snufjezout
Instructies
Zet de espresso en doe dit in een steelpannetje. Verwarm de espresso met de suiker en de slagroom en een klein snufje zout. Roer goed door zodat de suiker is opgelost. Breng het mengsel tegen de kook aan. Haal van het vuur.
Week intussen de blaadje gelatine in koud water totdat ze soepel zijn. Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes. Klop de blaadjes gelatine stuk voor stuk door het warme mengsel met een garde. Het is belangrijk dat het mengsel goed warm is en dat je goed mengt. Anders krijg je later klontjes gelatine in de panna cotta.
Schenk het mengsel in de vormpjes en dek de vormpjes af met huishoudfolie. Zet de vormpjes in de koelkast. Minimaal zes uur, maar nog beter is om ze een nacht te laten staan.
Kieper de panna cotta uit de vormpjes voor het serveren. Als ze niet goed uit de vormpjes willen, dan kun je de vormpjes even kort onder de hete kraan houden. Buon appetito!