Deze torta di mele is een klassieke Italiaanse appeltaart. Deze zachte, luchtige taart combineert zoete appels met citroen en kaneel. Het is een traditioneel dessert dat in veel Italiaanse gezinnen wordt bereid, maar ook perfect past bij koffie of thee.
Servings 8personen
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur5 minutenmin
Equipment
ronde taartvorm 24 centimeter
Bakpapier
Ingredients
3grote appelsbij voorkeur Golden Delicious of een andere zoete soort
200grambloemtype 00 of gewone tarwebloem
150gramsuiker
100gramongezouten botergesmolten
2eieren
100mlmelk
1zakjebakpoederongeveer 16 gram
1citroensap en geraspte schil
1theelepelvanille-extract
1-2theelepelskaneelafhankelijk van hoe sterk je de kaneelsmaak wilt
snufjezout
poedersuikervoor het bestrooien, optioneel
Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Vet een ronde taartvorm van ongeveer 24 cm in en bestuif licht met bloem of bekleed met bakpapier.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
Meng de appelplakjes met een beetje citroensap en 1 theelepel kaneel. Zet apart.
Klop in een grote kom de eieren met de suiker tot een luchtig en lichtgeel mengsel.
Voeg de gesmolten boter, melk, vanille-extract, citroenrasp en een snufje zout toe. Meng goed.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en de resterende 1 theelepel kaneel en voeg dit geleidelijk toe aan het natte mengsel. Meng tot een glad beslag.
Voeg de helft van de appelplakjes door het beslag.
Giet het beslag in de voorbereide taartvorm.
Verdeel de overige appelplakjes decoratief over de bovenkant van het beslag.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat de taart goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de taart afkoelen op een rooster.
Bestuif de taart met poedersuiker voor een klassieke afwerking. Buon appetito!