Citroen tiramisu met rood fruit (tiramisu zonder koffie)
Ontdek de frisse en verrukkelijke smaak van citroen tiramisu - een heerlijke variant op het klassieke Italiaanse dessert. Leer ons eenvoudige recept met limoncello en volle melk, zonder koffie, voor een verfrissende traktatie. Perfect voor speciale gelegenheden of gewoon om jezelf te verwennen!
Servings 6personen
Bereidingstijd 15 minutenmin
Rusttijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur15 minutenmin
Equipment
Grote schaal
Ingrediënten
6eierengesplitst in eidooiers en eiwitten
6eetlepelssuiker
500grammascarpone kaas
1citroenrasp en sap
300mlvolle melk
1eetlepellimoncello likeurEventueel weglaten
200gramlange vingers of savoiardi koekjes
Rood fruit(bijv. rode bessen en frambozen)
Instructies
Klop de eidooiers met de suiker tot een romig mengsel.
Voeg de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en mix goed tot alles goed is gecombineerd.
Klop de eiwitten stijf en vouw dit voorzichtig door het mascarpone-eidooiermengsel.
Voeg de geraspte schil, het sap van de citroen en de limoncello toe aan het mengsel en roer goed door.
Doe de volle melk in een ondiepe schaal of diep bord.
Doop de lange vingers kort in het limoncello-melkmengsel en leg ze op de bodem van een rechthoekige schaal.
Giet een laag van het mascarpone-citroenmengsel over de lange vingers.
Herhaal dit proces met nog een laag lange vingers en mascarpone-citroenmengsel, eindigend met een laag van het mengsel bovenop.
Dek de schaal af met plasticfolie en zet minstens 1 uur (maar liever langer) in de koelkast om op te stijven.
Voor het serveren verdeel je het rode fruit op de tiramisu. Snij de tiramisu in porties en serveer!