Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de schilt van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Doe de geraspte schil met 4 eetlepels sinaasappelsap in een kom en doe daar de rozijnen bij. Laat dit lekker even trekken. Pak een grote kom en mix daar de bloem, het zelfrijzend bakmeel, de kaneel, het bakpoeder en de natriumbicarbonaat in.
Splits een van de eieren en bewaar de dooier en het wit apart. Meng het eigeel met het hele ei in een schaal. Doe de suiker erbij en mix totdat het een mooie romige massa is. Schenk nu de olie erbij terwijl je langzaam mixt. Als dit klaar is voeg je in delen het bloemmengsel toe en roer dit om met een spatel. Je hebt nu een stevig mengsel.
Klop nu het bewaarde eiwit met een klein snufje natriumbicarbonaat tot zachte pieken. Voeg de gehakte wortel en de rozijnen (met vocht) toe aan het deegmengsel en meng dit met een spatel. Vouw er vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit doorheen. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm. Bak de cake 60 minuten of totdat de taart gaar is. Dit test je door er een stokje in te steken: als er geen deeg aan het stokje blijft plakken is de taart gaar. Laat de cake afkoelen.
Terwijl de cake afkoelt kun je de topping maken. Roer de roomkaas, kwark en poedersuiker door elkaar en voeg vervolgens de citroensap toe. Als de cake is afgekoeld kun je de topping aanbrengen op de cake.