Verwarm de oven op 200 graden. Snij de bloemkool in roosjes. Haksel de bloemkool fijn in een foodprocessor of blender totdat je kruimels overhoudt.
Doe de bloemkool in een schaal en dek af met huishoudfolie en verhit 5 minuten in de magnetron. Als je geen magnetron hebt dan kun je de bloemkool in een vergiet 5 minuten stomen boven een pan kokend water.
Laat de bloemkool wat afkoelen en strooi het op een schone theedoek. Wring vervolgens het vocht uit de bloemkool. Doe de bloemkool vervolgens in een kom en voeg het amandelmeel, de eieren en oregano toe. Kneed het 'deeg' goed door elkaar. Breng het mengsel eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het 'deeg' uit tot een mooie ronde schijf van ongeveer 30 centimeter doorsnede. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten totdat randen goudbruin zijn en de bodem een beetje begint te kleuren.
Maak intussen de tomatensaus door alle ingrediënten in een pan te doen en op laag vuur te laten pruttelen totdat deze mooi is ingedikt.
Haal de bodem uit de oven. Verhoog de temperatuur van de oven to 240 graden.
Schep lekker veel tomatensaus op de bodem. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de bodem. Strooi er tot slot wat gedroogde oregano op. Zet de pizza in de oven voor 10 minuten totdat de mozzarella mooi gesmolten is en een beetje begint te verkleuren.
Haal de pizza uit de oven en bestrooi met de verse basilicumblaadjes en serveer! Buon appetito!