Ontdek het perfecte basisrecept voor pannacotta - een zijdezacht en romig Italiaans dessert. Leer hoe je met eenvoudige ingrediënten deze heerlijke lekkernij kunt maken. Smelt weg bij de zalige smaak van zelfgemaakte pannacotta!
Servings 4personen
Bereidingstijd 15 minutenmin
Laten rusten 4 uuruur
Totale tijd 3 uuruur15 minutenmin
Ingredients
Ingrediënten
500mlslagroom
100gramfijne kristalsuiker
2theelepelsvanille essence
1,5gelatineblaadjeGebruik agar agar voor vegetarische variant
1,5theelepelagar agarIn plaats van gelatine
Instructions
Bereidingswijze
Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5-10 minuten, totdat ze zacht zijn.
Ondertussen, verwarm de slagroom en suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Roer goed om de suiker op te lossen. Laat het mengsel bijna aan de kook komen, maar zorg ervoor dat het niet kookt.
Haal de pan van het vuur en voeg de vanille essence toe aan het roommengsel. Roer goed door.
Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit om overtollig water te verwijderen en voeg ze toe aan het warme roommengsel. Roer goed met een garde totdat de gelatine volledig is opgelost.
Giet het mengsel door een zeef om eventuele klontjes te verwijderen en verdeel het dan over 4 individuele panna cotta-vormpjes of glazen.
Laat de panna cotta's afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze dan minstens 4 uur (of het beste 's nachts) in de koelkast om op te stijven.
Wanneer de panna cotta's zijn opgesteven, kun je ze serveren. Je kunt ze voorzichtig uit de vormpjes halen door de randen los te maken met een mes en ze omgekeerd op een bord te storten, of je kunt ze gewoon serveren in de glazen waarin ze zijn opgesteven.
Garneer met vers fruit, gehakte pistachenootjes, een vleugje cacaopoeder of een lepel zachte fruitcompote voor een heerlijke finishing touch.