Een klassieker uit de Italiaanse keuken: aubergine uit de oven met mozzarella en tomaten (melanzane al forno con mozzarella e pomodoro).
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Ingrediënten
2groteaubergines
400gramtomaten uit blik
250gramcherry tomaten
1bosjeverse basilicum20 gram
200grammozzarella
1 à 2tenenKnoflook
olie
wittewijn azijn
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergines in de lengte in vier stukken en snij dit vervolgens in kleinere stukken van ongeveer een centimeter dik.
Doe de aubergines met de tomaten uit blik, de cherry tomaten en de gehalveerde teen knoflook in een ovenschaal. Doe hier vervolgens een scheut olijfolie, een scheutje wittewijn azijn en wat zout en peper over en meng alles goed door met je handen.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Voeg na 20 minuten de in stukken gesneden mozzarella toe en zet de schaal nog 10 minuten in de oven. Je kunt, wanneer je dat lekker vindt, de grill nog even een paar minuten aanzetten voor wat extra kleur. Verdeel wat verse basilicum over het gerecht.