Acqua Pazza met venkel: een klassiek visgerecht met een twist
Acqua Pazza is een traditionele visbereiding die zijn oorsprong vindt in de kustregio rond Napels. De witte vis wordt gepocheerd in een lichte bouillon van tomaten, olijfolie, knoflook, witte wijn en water. In dit recept voegen we ook lekker wat venkel toe.
Servings 2personen
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Ingredients
2witte visfiletsbijv. kabeljauw, zeebaars of dorade
250gcherrytomatenliefst aan de steel
1uigesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt
1venkelin dunne plakjes
2elextra vierge olijfolie
1bliktomatenblokjes
100mldroge witte wijnof een scheut azijn als je geen wijn wilt gebruiken
0,5visbouillonblokje
1handvol zwarte olijvenbijv. Taggiasca of Kalamata, ontpit
1elkappertjesafgespoeld
1tlgedroogde chilipepervlokkenoptioneel
1handverse peterseliefijngehakt
zout en peper naar smaak
Instructions
Dep de visfilets droog met keukenpapier en breng ze aan beide kanten op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een brede koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de venkel en de knoflook toe en bak deze kort.
Voeg de tomatenblokjes, de witte wijn en het bouillonblokje toe en roer goed door. Breng de saus aan de kook en zet het vuur vervolgens lager. Laat dit 1-2 minuten inkoken.
Voeg nu de olijven, kappertjes en optioneel de chilipeper toe en roer goed door. Leg de cherrytomaten (aan de steel) in de pan en bedek deze met de saus. Laat het mengsel een paar minuten zachtjes stoven.
Leg de visfilets voorzichtig in de pan met de saus. Lepel wat saus over de filets, dek de pan af, en laat de vis 5-7 minuten zachtjes stoven, afhankelijk van de dikte van de filets.
Bestrooi het gerecht met verse peterselie en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper. Serveer direct met lekker brood.