Zelfgemaakte gnocchi zijn goddelijk. Hoewel het wel even een klusje is om zelf aardappelgnocchi maken kun je makkelijk een grotere hoeveelheid maken. Dan valt de tijd die je er aan besteedt natuurlijk weer reuze mee.
Kook de aardappels gaar in zout water en giet af. Laat de aardappels wat afkoelen. Knijp de aardappels fijn met pureeknijper of stamp de aardappels fijn met de stamper. Zorg dat je geen klonten meer hebt.
Meng de bloem, het ei en wat zout door de aardappels en kneed tot je een ietwat elastisch deeg hebt. Als het te plakkerig is dan voeg je nog wat bloem toe.
Bestuif je werkblad met wat bloem. Pak een stuk deeg en rol deze uit tot een rol van ongeveer een centimeter dik. Snij vervolgens de rol in stukjes van ongeveer drie centimeter. Rol de gnocchi met de achterkant van een vork zodat er een klein ribbeltje in komt. en ze mooi rond worden. Ga zo door totdat je alle gnocchi hebt gemaakt.