Hier eet je de beste pizza in Napels
Als je in Napels bent dan moet je zeker een pizza eten. Om je te helpen hebben wij een aantal van de beste adressen voor je op een rijtje gezet (die we zelf allemaal ook hebben getest).
Als je in Napels bent dan moet je zeker een pizza eten. Om je te helpen hebben wij een aantal van de beste adressen voor je op een rijtje gezet (die we zelf allemaal ook hebben getest).
Je denkt dat je op een gegeven moment alle Italiaanse koekboeken al hebt, maar dat is dus niet waar. Een van die boeken die dat bewijst is het kookboek Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland, van de hand van Giancarlo en Katie Caldesi.
Dit is een antipasti recept voor simpele, maar ontzettend lekkere gefrituurde broodballetjes in tomatensaus: polpette di pane. Dit gerecht komt van oorsprong uit het zuiden van Italië (Puglia en Basilicata).
Wat moet je echt eten in Napels? Wij komen heel graag in Napels. Soms wat korter als we op doorreis zijn en soms wat langer. Niet alleen omdat er altijd veel te zien en te doen is, maar vooral ook vanwege het lekkere eten. Iedereen kent de Napolitaanse pizza, maar weet je dat er nog veel meer typische gerechten uit Napels komen? Gerechten die je zeker weten moet eten als je in Napels bent.
Dromen over een huisje in Italië is heerlijk en dat doen wij ook al jaren. Toch is het goed om uitgebreid de tijd te nemen en te bedenken waarom je het echt zou willen. Wij hebben de afgelopen jaren namelijk veel (goede en minder goede) redenen gehoord om het niet te doen, zeker toen onze plannen steeds serieuzer werden. Gelukkig maar, want deze kritische opmerkingen hebben ons enorm geholpen met het concreter maken van onze plannen en wat wij belangrijk (en minder belangrijk) vinden. In dit eerste deel van onze blog daarom de tien redenen waarom je géén tweede huis in Italië zou moeten kopen (en hoe wij daar zelf tegenover staan).
Saltimbocca betekent letterlijk ‘spring in de mond’ vanwege de volle en overheerlijke smaak van dit eenvoudige vleesgerecht. Een echte saltimbocca alla Romana maak je met enkel een mooie dunne plak kalfsvlees, een plak goede prosciutto crudo (rauwe ham) en een blaadje verse salie.
In de Italiaanse keuken draait het eigenlijk altijd om mooie en smaakvolle producten. Hiermee kun je vaak eenvoudige, maar ontzettend lekkere dingen maken. De salade Caprese is hier een uitstekend voorbeeld van. Deze keer geven we jullie dus het recept voor de klassieke salade Caprese, met twee kleine toevoegingen.
Deze keer een heerlijke en snel te maken spaghetti met gerookte makreel, pijnboompitjes en gele rozijnen. Dat klinkt heel wat, maar de saus van je gerecht is klaar in de tijd dat je de pasta gaar hebt gekookt. Wat wil je nog meer?!
Je kunt ‘nduja (pittige worst uit Calabrië) zo eten, maar wij vinden het vooral lekker door deze fantastische pasta met ‘nduja en tomatensaus
Panzanella Na het weekend heb ik op maandagavond vaak geen zin om uitgebreid te koken, maar wil aan de andere kant wel lekker en gezond eten. Een …