Romige courgettesoep met pesto
Geniet van onze romige courgettesoep met pesto. Deze smaakvolle soep combineert courgettes met romige creme fraiche en groene pesto. Eenvoudig te bereiden en boordevol smaak.
Geniet van onze romige courgettesoep met pesto. Deze smaakvolle soep combineert courgettes met romige creme fraiche en groene pesto. Eenvoudig te bereiden en boordevol smaak.
Ontdek het perfecte basisrecept voor panna cotta – een zijdezacht en romig Italiaans dessert. Leer hoe je met eenvoudige ingrediënten deze heerlijke lekkernij kunt maken. Smelt weg bij de zalige smaak van zelfgemaakte panna cotta!
Op zoek naar de beste pastamachine? Ontdek handige tips en belangrijke functies om de perfecte pastamachine voor thuis te kopen. Leer hoe je zelf verse pasta kunt maken met gemak en geniet van heerlijke Italiaanse gerechten in je eigen keuken!
Geniet van een smaakvolle traktatie met ons eenvoudige recept voor gefrituurde aubergineballetjes. Deze traditionele Italiaanse lekkernij is perfect knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. Dit vegetarische gerecht is veelzijdig en kan dienen als heerlijk voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht.
Proef de smaak van Italië met dit verfrissende bruschetta met tomaat recept. Knapperig geroosterd brood belegd met rijpe tomaten, basilicum en olijfolie. Eenvoudig te maken en ideaal als zomerse lekkernij!
Wij vinden het heerlijk om af en toe onze eigen pasta te maken als we tijd hebben. Er is helemaal niets mis met gedroogde pasta, maar het genot van zelfgemaakte pasta is toch wel veel groter. En het is bovendien ook nog eens heel leuk om te doen. We geven je daarom 7 redenen waarom je echt een keertje zelf pastadeeg zou moeten maken.
Zelf gevulde pasta maken is ontzettend leuk om te doen en heel erg lekker. Het is natuurlijk wel een beetje bewerkelijk om te maken, maar als je er in het weekend lekker de tijd voor neemt is het echt een aanrader. Zelf maken we deze vegetarische zelf gevulde pasta met pompoen, ricotta en salieboter wel eens als we eters hebben. Het is elke keer weer een succes waarmee altijd indruk maken op onze gasten.
Het traditionele recept voor pasta carbonara gebruikt Pecorino Romano kaas (een schapenkaas). Dit geeft de saus een kenmerkende smaak. Je kunt echter ook een combinatie van Pecorino Romano en Parmezaanse kaas gebruiken als je dat lekker vindt. Het is gebruikelijk om beide kazen te mengen, waarbij je bijvoorbeeld de ene helft Pecorino Romano en de andere helft Parmezaanse kaas gebruikt.
Veel mensen dromen van een vakantiehuis in het buitenland of zelfs om te emigreren. Vaak blijft het natuurlijk lekker bij dromen en is het niet erg dat het niet concreet wordt. Toch zijn er ook veel Nederlanders die de stap daadwerkelijk wel zetten en een huis in Italië, Spanje of Frankrijk kopen. Wij hebben besloten om dit ook te gaan doen. Maar waar begin je dan eigenlijk? In deze serie blogs nemen we je mee in onze zoektocht naar ons droomhuis in Italië!
Gnocchi met salieboter is een gerecht dat binnen 10 minuten op tafel staat. De botersaus met verse salie is gemaakt in een handomdraai.