Authentieke pasta recepten uit Italië

Op Foodhunting Italia vind je heerlijke authentieke pasta recepten. We geven je het basisrecept voor de lekkerste Italiaanse klassiekers. Soms maken we klassieke pasta recepten met een twist, maar meestal geven we het originele recept. Alle Italiaanse pasta recepten op onze website hebben we zelf getest! Zo weet je zeker dat je het perfecte pasta recept te pakken hebt. Op deze pagina vind je een overzicht van 10 authentieke pasta recepten.

Pasta carbonara

Pasta carbonara
Pasta carbonara – het klassieke recept
Het traditionele recept voor pasta carbonara gebruikt Pecorino Romano kaas (een schapenkaas). Dit geeft de saus een kenmerkende smaak. Je kunt echter ook een combinatie van Pecorino Romano en Parmezaanse kaas gebruiken als je dat lekker vindt. Het is gebruikelijk om beide kazen te mengen, waarbij je bijvoorbeeld de ene helft Pecorino Romano en de andere helft Parmezaanse kaas gebruikt.
Bekijk het recept!

Pasta alla puttanesca

Snelle pasta binnen 15-20 minuten op tafel
Spaghetti alla puttanesca
Deze heerlijke en snelle spaghetti alla puttanesca maak je voornamelijk met geconserveerde producten zoals tomaten in blik, kappertjes, ansjovis en olijven.
Bekijk het recept!

Pasta met zalm, courgette en room

Pasta met zalm, courgette en roomsaus
Pasta met gerookte zalm, courgette en roomsaus
Na een hele middag tuinieren in de zon hadden we vooral zin in een gerecht dat een beetje lente uitstraalt. We dus een mooie snelle pasta met zalm, courgettes en roomsaus mee gemaakt die we heerlijk in de laatste zonnestralen hebben kunnen eten op ons balkon. Deze simpele pasta is zo klaar en heerlijk voor een doordeweekse dag!
Bekijk het recept!

Cacio e pepe

De klassieke romige spaghetti Cacio e pepe uit Rome
De echte spaghetti Cacio e pepe uit Rome
Spaghetti Cacio e pepe is een van de bekendste en lekkerste klassiekers uit de Italiaanse keuken. Dit pastagerecht is ontzettend oud en komt van oorsprong uit Rome. Letterlijk vertaald betekent het gerecht Cacio e pepe "kaas en peper". Kaas en peper zijn namelijk de twee belangrijkste ingrediënten van dit gerecht. We geven je vandaag dus het recept voor een echte spaghetti Cacio e pepe!
Bekijk het recept!

Pasta aglio olio e peperoncino

Pasta aglio olio peperoncino
Pasta aglio olio, basisrecept voor pasta met knoflook en olie
Maak zelf deze heerlijke authentieke pasta aglio olio in een handomdraai. Binnen 15 minuten staat deze pasta met olie en knoflook op tafel!
Bekijk het recept!

Gevulde pasta met pompoen, ricotta en salieboter

Zelf gevulde pasta maken met vulling van pompoen en ricotta
Zelf gevulde pasta maken met pompoen, ricotta en salieboter
Zelf gevulde pasta maken is ontzettend leuk om te doen en heel erg lekker. Het is natuurlijk wel een beetje bewerkelijk om te maken, maar als je er in het weekend lekker de tijd voor neemt is het echt een aanrader. Zelf maken we deze vegetarische zelf gevulde pasta met pompoen, ricotta en salieboter wel eens als we eters hebben. Het is elke keer weer een succes waarmee altijd indruk maken op onze gasten.
Bekijk het recept!

Pasta met pesto Genovese

Pesto alla Genovese - zelf pesto maken
Pasta met pesto Genovese
Pesto alla Genovese is een traditionele Italiaanse saus gemaakt van basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Het is heerlijk op pasta, brood of als dip.
Bekijk het recept!

Spaghetti vongole

Spaghetti alle vongole
Spaghetti alle vongole
Spaghetti alle vongole is met zijn verse zeevruchten, aroma van knoflook en pittige peperoncino een van onze favoriete gerechten.
Bekijk het recept!

Lasagne Bolognese

Klassieke lasagne Bolognese
Klassieke lasagne Bolognese
Geniet van een heerlijke klassieke lasagne Bolognese met dit eenvoudige recept. Laat de lasagne even rusten voordat je hem serveert. Snijd in stukken en geniet van de heerlijke smaken. Serveer als hoofdgerecht met een frisse salade en knapperig brood. Een klassieke lasagne Bolognese die iedereen zal bekoren.
Bekijk het recept!

Pasta arrabiata

Pasta arrabiata - pittige pasta uit Rome
Pasta arrabbiata uit Rome
Op doordeweekse avonden wil je soms snel even een lekker pasta in elkaar zetten. Daarvoor is deze pasta Arrabbiata (ook wel geschreven als pasta all’arrabbiata) uitermate geschikt voor. Met slechts vier ingrediënten is de saus eenvoudig en snel te maken. Maar ontzettend lekker van smaak door de tomaten en de lichte pittigheid van de chilipepers.
Bekijk het recept!

Pasta met verse zwarte truffel

Pasta met verse zwarte truffels
Pappardelle pasta met verse zwarte truffel (pasta al tarfufo)
Ontdek het ultieme recept voor pappardelle met truffel: een luxe combinatie van romige pasta en de rijke, aardse smaak van zwarte truffel!
Bekijk het recept!

Pasta all’Amatriciana

Bucatini all'amatriciana
Bucatini all’Amatriciana
en van de klassieke pastagerechten die je overal op de menukaart ziet staan in (de buurt van) Rome is de spaghetti of bucatini all’Amatriciana. Een heerlijke saus op basis van tomaten, spek, een pepertje en pecorino.
Bekijk het recept!

Meer pasta recepten

We hebben natuurlijk veel meer authentieke pasta recepten en eigentijdsde pasta recepten op onze website staan. Neem dus een kijkje bij alle pasta recepten.

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close