Vegetarische pasta met pesto roomsaus en zongedroogde tomaten

20

Een van de meest populaire pasta recepten is pasta met kip en pesto. Omdat Leonie geen vlees eet hebben we ook een heerlijk vegetarisch alternatief bedacht voor deze klassieker: vegetarische pasta met pesto roomssaus en zongedroogde tomaten. En eerlijk gezegd vinden we deze vegeterische pasta zelfs nog net een tikkie lekkerder en spannender dan de versie met kip!

Pasta met pesto roomsaus en zongedroogde tomaten
Vegetarische pasta met pesto roomsaus en zongedroogde tomaten

Gebruik semi-zongedroogde tomaatjes

Zongedroogde tomaten zijn een heerlijke toevoeging aan pasta. Voor een iets sappigere en zachtere bite zijn semi-zongedroogde tomaatjes een geweldige optie, dus die gebruiken we in dit recept. Deze tomaatjes worden namelijk wat korter gedroogd dan volledig zongedroogde varianten, waardoor ze hun natuurlijke frisheid en zoetigheid behouden. Ze passen perfect in een romige pesto-roomsaus, omdat hun lichtzure en hartige tonen de romigheid van de saus in balans brengen. Bovendien zorgen ze voor een mooie kleur en een extra laagje smaak in je pastagerecht.

Zelf pesto maken voor vegetarische pasta met pesto

Je kunt voor dit gerecht gewoon een potje groene pesto (pesto Genoveso) gebruiken. Als je tijd hebt kun je natuurlijk zelf pesto maken. Niet veel werk, maar nog veel lekkerder dan groene pesto uit ee potje!

Pasta met pesto roomsaus en zongedroogde tomaten
Pasta met pesto roomsaus en zongedroogde tomaten

Slagroom of kookroom gebruiken

Bij het maken van een pesto-roomsaus kun je kiezen tussen slagroom of kookroom, afhankelijk van de gewenste textuur en smaak. Slagroom (minimaal 30% vet) zorgt voor een vollere, romigere saus. Doordat het hoger vetgehalte de pesto mooi bindt, krijg je een zijdezachte consistentie. Kookroom bevat minder vet (meestal rond 20%) en is daardoor iets lichter, maar kan ook iets dunner uitvallen. Voor een evenwichtige saus die niet te zwaar is, kun je ook een combinatie van beide gebruiken. Welke optie je ook kiest, laat de room op laag vuur sudderen om schiften te voorkomen en de smaken goed te laten samensmelten.

Pasta met pesto roomsaus en zongedroogde tomaten

Vegetarische pasta met pesto roomsaus en zongedroogde tomaten

Deze vegetarische pasta met pesto roomsaus met zongedroogde tomaten is het toppunt van comfort food. Snel op tafel en super lekker!
Nog geen beoordeling
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang hoofdgerecht, pasta
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 200 gram pasta bijv. penne of fusilli
  • 20 semi zongedroogde tomaatjes als je gewone zongedroogde tomaatjes gebruikt, neem dan minder
  • 4-5 eetlepels groene pesto naar smaak
  • 150 ml slagroom of kookroom
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een handje rucola of pijnboompitten voor extra smaak

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de zongedroogde tomaatjes even korts tot ze warm zijn.
  • Voeg de pesto en slagroom/kookroom toe aan de tomataatjes en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen tot de saus wat dikker is.
  • Doe de pasta bij de saus en meng goed. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas en eventueel wat rucola of pijnboompitten.
  • Serveer en buon appetito!
Trefwoorden pasta, pesto, tomaten
We zijn benieuwd naar het resultaat!Deel je foto met ons via Instagram via @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia!

La dolce vita in je mailbox?!

De lekkerste Italiaanse recepten en inspiratie per mail! 🎁

De lekkerste Italiaanse recepten in je mailbox! 🎁

We delen de beste recepten en tips als eerste met jou!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close